July 4, 2014

Flinders-Lane-Apartment-by-Clare-Cousins-Architects-tododesign-01-870x579

This unusual project was a remodel of a 75-square-meter apartment in the center of Melbourne. The goal was to maximize sleeping areas for the occupants without giving up too much of the living space. Designers, studio Clare Cousins Architects, managed to do so while increasing sitting areas and storage. Here is how they describe the project:

“The clients, who were expecting a baby at the time, wanted to convert the only bedroom into two small bedrooms. Plywood joinery was used to define spaces rather than build walls. The child’s bedroom was sized to just fit a single bed between walls. The adults bedroom utilizes 3 colourful sliding screens which allow the room to be totally screened from the living room or opened up to allow the bed platform to be used as part of the living space.”

I love the little podium on which the adult bedroom resides. The steps also double as seating for the living room. The multiple plywood panels, while dividing the space into zones, also hide storage, which is never a bad idea in a modestly sized space. See more photos after the break for the full tour.

Flinders-Lane-Apartment-by-Clare-Cousins-Architects-tododesign-09-e1402559926219

Flinders-Lane-Apartment-by-Clare-Cousins-Architects-tododesign-10

Flinders-Lane-Apartment-by-Clare-Cousins-Architects-tododesign-03

Flinders-Lane-Apartment-by-Clare-Cousins-Architects-tododesign-05

Flinders-Lane-Apartment-by-Clare-Cousins-Architects-tododesign-06

Flinders-Lane-Apartment-by-Clare-Cousins-Architects-tododesign-12

Flinders-Lane-Apartment-by-Clare-Cousins-Architects-tododesign-08-e1402559965145

Trackbacks
Leave a comment
Name (required)
Mail (required)
Website
Comment